Zuid-Korea is de afgelopen dertig jaar in een onvoorstelbaar tempo uitgegroeid tot een industriële grootmacht. Dat is goeddeels het werk van megabedrijven als Samsung, Hyundai en LG die, voortbouwend op andermans ideeën, net iets slimmere en goedkopere auto’s, beeldschermen en mobieltjes produceren.

Al jaren staat Zuid-Korea bovenaan Bloombergs prestigieuze lijst van de meest innovatieve economieën ter wereld. Tijdens de Olympische Winterspelen van Pyeongchang moet dat eens te meer duidelijk worden, onder andere door de lancering van ’s werelds eerste 5G-telecomnetwerk. Wetenschapsjournalist Christian Jongeneel ging voor De Ingenieur op reportage en doet verslag. Over het Digital Media Centre, de bijzondere rol van Guus Hiddink, de almacht van de zogeheten chaebols als Samsung, en de introductie van 5G tijdens de Winterspelen.
 

Het Digital Media City geeft weer hoe Zuid-Korea zichzelf graag ziet.Foto Christian Jongeneel.


Volledig Zuid-Korea-verhaal lezen

Wil je het volledige Zuid-Korea-verhaal uit het januarinummer van De Ingenieur lezen? Koop dan de digitale versie voor € 7,50, of neem - met een flinke korting van 25% - een digitaal jaarabonnement van 12 nummers voor € 69,-.

Openingsfoto: de Olympische bobsleebaan van Pyeongchang.
 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.