Campers zijn momenteel nog populairder dan caravans. De een kiest voor de romantiek van een vintagebusje, de ander voor de nieuwe Rossmönster Lagom-pick-up met opklapbaar transparant slaapdak.

Campers met vouwdaken zijn er legio – maar nauwelijks met een hardtop-vouwdak. Het Amerikaanse bedrijf Rossmönster richt zich met de camper­opbouw Lagom op de pick-upmodellen Toyota Tacoma, Jeep Gladiator en Ford F-150.

De Lagom wordt bovenop het pick-upgedeelte gebouwd met een opklapbaar slaapgedeelte dat tot vooraan de cabine komt.


Bed met uitzicht

Het slaapgedeelte heeft een aluminium constructie met transparante panelen die als een accordeon in elkaar vouwt. Dit ligt tijdens het rijden als een plat pakket bovenop de pick-up. Met knikkende draag­armen zijn de panelen door een persoon omhoog te zetten en te vergrendelen.

Bovenin is plaats voor een tweepersoonsbed met ongekend uitzicht over de omgeving. Zo liggen de vakantiegangers niet alleen hoog en droog, maar ook veilig in bijvoorbeeld wildparken waar beren en andere wilde dieren voorkomen.
 


Geen extra's

Bij het laadgedeelte van de pick-up is de totale stahoogte in het opgezette slaapcompartiment ruim twee meter. De zithoogte in het slaapcompartiment is negentig centimeter. 

Verder zijn er geen extra’s, zoals een kookgedeelte, om de laadruimte zoveel mogelijk vrij te houden. Optioneel is alleen een elektrisch systeem met zonne­panelen leverbaar. Het Lagom-opbouwpakket weegt zo’n 160 tot 180 kilogram. 

Tekst: Paul Schilperoord
Foto: Rossmönster

 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.