beeldbuis

Als iedereen een smartphone heeft die fantastische beelden kan schieten, hoe onderscheid je je dan nog als videomaker? Nou, met prachtige macrobeelden bijvoorbeeld.

'Macro' is een uitdagende tak van de video- en fotografie om goed te doen. En het is voor velen ook onbereikbaar, omdat je er speciale optica voor nodig hebt die de smartphone simpelweg (nog) niet kan bieden. Dus het is heel slim dat de mensen van Macro Room zich erop toegelegd hebben.

Macro Room is een productiebedrijf uit Israël, maar het bedrijf heeft vooral een heel mooi YouTube-kanaal, met ruim 600.000 volgers. Sterker nog, volgens de website is het Youtube-kanaal de basis geweest voor de commerciële activiteiten. En dat is niet verrassend, want Macro Room maakt de mooiste macro-opnames. Zoals deze bijvoorbeeld:
 


The Matrix 'in het echt'

In het introfilmpje van het kanaal, bovenaan deze pagina te vinden, zie je ook dat het bedrijf macro combineert met een bewegend perspectief en slowmotion video. Dat is natuurlijk de gouden driehoek. Denk aan die kogels-ontwijk-scene uit de film The Matrix, maar dan zonder CGI, door de computer gegenereerde beelden. 

De clips zijn aangenaam kort, prachtig gemonteerd en er zit hippe muziek onder. Het nadeel is dat je vrij snel door alles heen bent en je eigenlijk nog wel meer zou willen. Aan de andere kant, zet onderstaand filmpje maar eens aan, en wees blij dat je er in totaal maar zeventien hoeft te binge-watchen.
 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.