Eureka

Kinderen kunnen de vliegroute van hun ouders op het plafond van hun slaapkamer volgen met deze nachtlamp.

Voor kinderen is het aftellen geblazen als hun ouders voor langere tijd weg zijn. Helemaal als een van de ouders voor zijn of haar werk veel moet reizen. WestJet Airlines, de op een na grootste luchtvaartmaatschappij van Canada, wil het wachten voor de kinderen van hun frequent flyers wat leuker maken. Het bedrijf bedacht een nachtlamp die in real time de vliegroute van hun ouders volgt en op het plafond projecteert.
 

Dreamliner

De vorm en kleurstelling van de Flight Light-nachtlamp zijn gebaseerd op die van de Boeing 787 Dreamliner uit de vloot van WestJet Airlines. De basis van de lamp is verlicht, waardoor de gestileerde vliegtuigvorm lijkt te vliegen. In de basis is ook een projectorlamp ingebouwd die naar het plafond schijnt.

Via bluetooth kan de lamp verbinding maken met een smartphone in huis waar de WestJet Flight Light-app op staat. De ouder heeft dezelfde app op zijn of haar telefoon staan en kan daar het vluchtnummer invoeren. Thuis volgt de app deze vlucht en verstuurt deze informatie naar de Flight Light-nachtlamp.
 

Vorm en kleuren van de Flight Light-nachtlamp zijn gebaseerd op die van de Boeing 787 Dreamliner.

Tekstberichten

Op het plafond projecteert de nachtlamp de vluchtinformatie, inclusief vertrek- en aankomstpunt, route, tijdstip en resterende vliegtijd. Daar ziet het kind het vliegtuig met papa of mama richting huis vliegen.

Als het vliegtuig zijn ­bestemming heeft bereikt, begint het vliegtuigpictogrammetje te knipperen. Ouders kunnen de app ook gebruiken om tekstberichten te versturen, die eveneens op het plafond verschijnen.
 

Zaklamp

Is iedereen gewoon thuis, dan fungeert de verlichte basis van Flight Light als een normale nachtlamp. Het cilinder­vormige deel van de lamp kan worden verwijderd om als zaklamp te gebruiken, met een lichtbundel in de vorm van een vliegtuig.

WestJet Airlines wil deze zomer bètatests uitvoeren met de Flight Light. 
 

Tekst: Paul Schilperoord

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.