In China is de langste glazen hangbrug ter wereld opengegaan voor publiek. De Zhangjiajie Grand Canyon brug in de Chinese provincie Hunan is 430 m lang en hangt zo’n 300 m boven het dal. Met een vloer van glas zal de brug heel wat knikkende knieën veroorzaken.


Op zaterdag durfden zo’n achtduizend bezoekers het aan om over de brug heen te lopen, meldt Mashable. Ze genoten van het uitzicht en maakten – hoe kan het ook anders – talloze selfies in lollige poses.

De brug is een ontwerp van de Israëlische architect Haim Dotan. Volgens berekeningen kan de brug achthonderd mensen tegelijk dragen. De constructie moet niet alleen een magneet voor toeristen worden, maar zal ook gaan dienen voor bijzondere evenementen, zoals modeshows. De brug heeft zo'n 3 miljoen euro gekost.
 


Goede PR

Foto: Shao Ying/Imaginechina

Met de PR rond de hangbrug zit het wel goed. Begin juni mochten mensen de brug te lijf gaan met een moker, om aan te tonen dat het brugdek bestand is tegen barsten. Elk glazen paneel in de brug is daarom opgebouwd uit drie lagen glas. Voor de hele brug zijn 99 panelen gebruikt.

Later die maand liet een bekend Zweeds automerk een twee ton zware SUV over de brug rijden. U raadt het al: ook dat ging goed.


Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.