EUREKA

Het modulaire verlichtingssysteem Aurora bestaat uit driehoekige ledpanelen die aan elkaar zijn te koppelen. Zo is het mogelijk lichtgevende oppervlakken in allerlei kleuren en vormen te maken.

‘Levende verf’ noemt het Canadese bedrijf Nanoleaf zijn nieuwe modulaire verlichtingssysteem Aurora.

Met Aurora is het mogelijk in alle kleuren van de regenboog lichtgevende oppervlakken te creëren op wanden en plafonds. Het systeem bestaat uit driehoekige ledpanelen die via alle zijden als legostenen aan elkaar zijn te koppelen tot verschillende vormen.

De panelen wegen 210 g per stuk en hebben zijdes van 24 cm. Met dubbelzijdige tape worden ze op hun plaats gehouden op de wand of het plafond. Zo zijn ook structuren te maken die van de wand overlopen naar het plafond.

 

Stopcontact

Een stopcontact is voldoende om een stuk of dertig panelen van stroom te voorzien. De stroomdraad is op de zijkant van elk willekeurig paneel aan te sluiten. Naast de mechanische bevestiging is via speciale verbindingsstukjes ook de elektriciteitsvoorziening door te schakelen van het ene paneel naar de andere.

Elk paneel heeft een vermogen van 2 W en een lichtopbrengst van 100 lm. Door middel van rode, groene en blauwe (RGB) leds kan elk paneel afzonderlijk va kleur veranderen.

 

 

Wifi

De panelen zijn via wifi allemaal afzonderlijk van elkaar aan te sturen. Dat kan zowel via een fysieke schakelaar als via een app op de smartphone of tablet. De app kan automatisch de lay-out van de panelen detecteren en synchroniseren.

Gebruikers kunnen de kleuren, warmte van het licht, helderheid en lichtanimaties voor individuele of groepen panelen instellen.

 

 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.