Beeldbuis

Joe Murray, een boer in Canada, besloot in 2005 om zijn kelder te verbouwen en uit te breiden. Die taak, in combinatie met de lange, koude winters in het land, bleek de perfecte gelegenheid om zijn hobby in te zetten: mini-bouwmaterieel.

Sinds elf jaar documenteert Murray zijn werk op een eigen YouTube-kanaal: LilGiantsConstrCo.Daar heeft hij na enkele honderden filmpjes zo’n 10.000 volgers.
 


Inmiddels is het 2019 en Joe is nog niet klaar. Er staat genoeg bewijs op YouTube om te denken dat hij er het maar druk mee heeft. Maar ja, als je erop staat om alles wat je mini-graafmachine losmaakt met een mini-vrachtwagen over een zelfgebouwde mini-helling naar buiten te rijden, en daar per mini-lading vijf minuten over doet, dan is het niet gek dat je per jaar niet meer dan drie kubieke yards naar buiten weet te krijgen.

Vooruit, ook het egaliseren kost natuurlijk tijd:
 


Het kanaal van LilGiantsConstrCo is gekoppeld aan een drukbezocht forum met andere mini-graaf-enthousiastelingen. Een levendige wereld blijkbaar.

Voor de gewone sterveling zijn de filmpjes niet per se heel mooi om naar te kijken: er zit nauwelijks editing in en het camerawerk is niet echt BBC-waardig. In de reacties is overigens wel veel waardering te vinden voor de ‘zen-kwaliteit’ van de clips. Het is vooral een kanaal waar je even naar moet gaan kijken als je wilt zien hoe toewijding of lange adem eruit ziet, of een idee wil krijgen van hoe lang de Canadese winters zijn.

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.