Eureka

Een Oostenrijker bedacht een soort koepeltentje, op te vouwen tot het formaat van een laptop, waarmee je op het vliegveld kunt slapen.

Vliegtuigpassagiers die een overstap moeten maken, staan vaak voor een dilemma. Pak je nog een paar uur in een hotel dicht bij het vliegveld? Of maak je er maar het beste van en rol je je op in een slaapzak bij de gate?

De Oostenrijker Marc Brugger probeerde beide opties meermalen uit en trok steevast dezelfde conclusie: een hotel is relatief kostbaar en slapen bij de gate is niet te doen. Na jaren van dubben presenteert hij nu via Kickstarter zijn oplossing: een soort koepeltentje met opblaasbaar matrasje.
 

Trolley als ankerpunt

De constructie is Trollaby gedoopt, want de trolley speelt een belangrijke rol als ankerpunt. Hieromheen moet een stevige band worden geknoopt, zodat er aan weerskanten van de trolley twee uitschuifbare tentstokken in zijn te steken. Die lopen dan als een hellingbaan van de trolley naar de vloer. Hier overheen komen vervolgens twee gebogen stokken te staan, nadat ze door de ringen van een zeil zijn gehaald.

Je kunt het tentje, dat ongeveer de helft van het lichaam overspant, volstouwen met jassen of truien, of er een opblaasbaar matrasje in schuiven. Vervolgens kruip je naar binnen en ga je slapen, aldus een tevreden Brugger. Bang voor diefstal is hij niet: het is vrijwel onmogelijk de trolley mee te nemen zonder de slaper wakker te maken.
 

Zo groot als een laptop

De Trollaby neemt opgevouwen ongeveer net zoveel ruimte in als een laptop en weegt 900 gram. Exclusief matras moet hij 69 dollar gaan kosten. Het trolleytentje komt waarschijnlijk in 2020 op de markt.
 

Tekst: Jeroen Akkermans

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.