Video

Een nieuw LEGO-voertuig maakt blokvormige mini-hooibalen. En dit is allesbehalve de enige landbouwmachine op YouTube-kanaal The Brick Wall.

Twee jaar geleden scoorde The Brick Wall met een filmpje van een werkende rondebalenpers die – op wat afplaktape na – volledig van LEGO Technic was gemaakt. De miniversie van de landbouwmachine, die schijfvormige balen maakt van hooi, was 43 centimeter hoog, 53 centimeter lang en 28 centimeter breed:
 


Een dik jaar later verscheen op hetzelfde YouTube-kanaal dit filmpje van een pick-uphark, die verspreid gras bij elkaar harkt, zodat een andere machine het daarna gemakkelijk tot balen kan persen of op een andere manier kan verzamelen:
 


Deze zomer kwam de bouwer van de oorspronkelijke LEGO-balenpers terug met een nieuwe versie, te zien in het filmpje boven dit bericht. Die maakt geen schijf-, maar blokvormige hooibalen, die zich efficiënter laten stapelen en vervoeren. In het echt maakt deze machine overigens balen van rond de 400 kilogram. Er is ook een kleine variant, die balen maakt van ongeveer 25 kilogram.

En om het karwei af te maken, verscheen deze maand ook nog een balenverzamelwagen, die vier balen hooi kan oppakken van het veld en vervoeren:
 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.