Eureka

Een minibeamer met ­pootjes en een staart is als een aapje op de gekste plekken te bevestigen.
 

Mimono, Spaans voor ‘mijn aapje’ en Japans voor ‘iets bezienswaardigs’, is een minibeamer met flexibele pootjes en een staart. Daarmee is de beamer op de gekste plekken te bevestigen: van de rugleuning van een stoel tot een parasol of boomtak. 

Er moet wel rekening worden gehouden met het aansluiten van een smartphone, laptop of televisie via de projectiekabel, wat de bewegingsvrijheid enigszins kan beperken. 

Eureka is de rubriek voor 'productontwerpen voor morgen' uit het maandblad De Ingenieur.


Klein en licht

Stroomtoevoer tijdens de vertoning is niet nodig, Mimono werkt op een batterij die vier uur meegaat. Mimono doet alleen het hoogstnoodzakelijke voor een ­beamer: namelijk projecteren. Daardoor is het ding klein en licht gebleven. 

Geluid speelt Mimono via Bluetooth af op een versterker of via een koptelefoon.



Beamer met vijf verschillende lasers

Mimomo is de enige vijf­kanaals laserbeamer, claimt het bedrijf. Dat houdt in dat de beamer van vijf verschillende lasers gebruiktmaakt om tot een projectie van HD-kwaliteit te komen. 

De beamer projecteert een beeldgrootte van anderhalf tot bijna vier meter. Ook is Mimono een stille beamer. Dankzij een gepatenteerd warmteafvoersysteem koelt de projector zonder blazende ventilator tijdens de vertoning.

Dat zal mogelijk ook hebben bijgedragen aan de pittige prijs: de beamer kost namelijk 750 euro.


Tekst: Sija van den Beukel
Foto's: Mimono

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.