Design

Snapchat brengt een knalgele selfiedrone op de markt in broekzakformaat. Iedereen kan ermee overweg, de drone vliegt met kunstmatige intelligentie geheel zelfstandig.
 

Naast het leger van selfiesticks bij elke toeristische trekpleister, kunnen we ons binnenkort ook verheugen op zoemende en cirkelende selfiedrones. Socialmediaplatform Snapchat lanceert Pixy, een knalgele drone die met kunstmatige intelligentie zelfstandig vluchten maakt.

De drone is een platte schijf, waarin de propellerbladen veilig beschermd zitten. Er is een draaiknop voor de verschillende functies zoals zweven, cirkelen en volgen. Een camera onder de drone verzorgt de navigatie, een camera aan de zijkant maakt de opnamen. Na de vlucht landt de drone weer in een uitgestoken handpalm.

De drone is voorzien van een geheugen van zestien gigabyte. Dat uitbreiden is niet mogelijk, de bedoeling is dat de eigenaar de beelden uploadt naar de Snapchat-app waar deze met een paar klikken worden bewerkt tot een online post. De batterij gaat vijf tot acht vluchten mee, extra batterijen kunnen los worden bijgekocht.
 

 

De drone omzeilt een groot deel van de wet- en regelgeving. Met z’n gewicht van 104 gram en trage vliegsnelheid kan de drone immers nauwelijks kwaad. Omdat het toestel zo licht is, hoeft de eigenaar geen exploitatienummer aan te vragen of vliegcursus te doen. Wel is het illegaal om de drone op een luchthaven te laten vliegen.

In de Verenigde Staten en Frankrijk is de drone al te koop voor 219 euro. Snapchat dringt er bij de gebruikers wel op aan de plaatselijke wet- en regelgeving nog even te checken voor ze de drone laten vliegen.

Het is nog niet bekend of en wanneer de Pixy in Nederland op de markt komt.

Tekst: Sija van den Beukel
Foto's: Snap

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.