Eureka

Wie lichtbepakt op reis wil, moet vaak zelf zijn luchtbed opblazen. Een minuscule luchtbedpomp biedt daarvoor een oplossing.


Met een gewicht van slechts 62 gram is de Zero Pump absoluut de lichtste pomp van het moment. Daarmee verslaat het Chinese bedrijf Flextail zijn eigen, tot voor kort lichtste ontwerp, de Tiny Pump X met een gewicht van tachtig gram. 

Flextail wist de pomp zo klein te maken met een gepatenteerde micromotor in combinatie met het eveneens gepatenteerde luchtcirculatiesysteem Airvortech.

Door een draaikolkachtige luchttoevoer en een efficiënte warmteafvoer slaagt de pomp erin om in een cilinder met een lengte van 7,6 centimeter en een diameter van 2,5 centimeter te passen: het formaat van een Mars­reep.



Multifunctionele pomp

Met een volle batterij kan Zero Pump 25 matjes oppompen binnen elk vijftig tot zeventig seconden. Bijgeleverde opzetstukken maken de pomp geschikt bijna alle bekende luchtbedmerken.

Ook kan men de pomp gebruiken om een matje leeg te laten lopen of als vacuümpomp. Het ding zou zelfs als blaasbalg geschikt zijn, om een kampvuur op te poken. 

De pomp trekt veel aandacht op lanceringsplatform ­Indiegogo waar deze voor 34 euro wordt aangeboden. Vanaf deze maand is de pomp leverbaar. 


Tekst: Sija van den Beukel
Foto: Flextail

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.