Wie moeite heeft op het ritme van de muziek te dansen, kan nu zelf muziek maken door te dansen met de nieuwe uitvinding van de Zwitserse startup Mictic. Met twee armbanden en de Mictic-app kan de gebruiker elk gewenst instrument bespelen.

Het idee voor de twee armbanden kwam van uitvinder Rolf Hellat, die na een potje badminton wat ging drinken met zijn vriend. Ze spraken over hoe saai de sport eigenlijk is, geluidstechnisch gezien dan. Vervolgens fantaseerden ze hoe het zou zijn als ze sensoren in de rackets installeerden die bij elke slag voor een explosief geluid zouden zorgen.

 

HipHop

De sensoren kwamen uiteindelijk terecht in twee armbanden. Elke armband en dus elke arm heeft een aparte taak: de rechterhand bepaalt bijvoorbeeld het ritme en de linkerhand bepaalt de toonhoogte net zoals bij een gitaar of cello. Ook wie geen instrument bespeeld is binnen een aantal minuten wegwijs.

Daarnaast kan de gebruiker een van de soundscapes kiezen zoals HipHop, Latin, EDM en Rock, waarmee al dansend een unieke muziekstuk wordt gecomponeerd.

Het begin

Muziek is slechts het begin volgens de makers van Mictic. Ze zien ook toepassingen voor games, sporten en fitness. De eerste sets zullen naar verwachting in september dit jaar beschikbaar komen voor een prijs van 81 euro.

 

Tekst: Sija van den Beukel
Beeld: Mictic

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.