Met een adembenemende entree en arcade krijgt de fabriek van de Italiaanse bronwaterproducent San Pellegrino een nieuw aangezicht. Het Deense architectenbureau BIG van Bjarke Ingels won de competitie die was uitgeschreven om de bestaande fabriek te herontwerpen.

De fabriek is gelegen in het decor van de Oribische Alpen, aan de oever van de rivier Brembo. Op die plek wordt sinds 1899 water gewonnen uit een 400 m diepe bron, San Pellegrino  is een van de klassieke Italiaanse exportproducten. Wat voor ingrediënten kan een architect zich nog meer wensen om de bestaande fabriek voor een bedrag van 90 miljoen euro een nieuw aangezicht te geven.

Volgens de jury beantwoordt het ontwerp van BIG (Bjarke Ingels Group) het beste aan de ‘magie’ die San Pellegrino aan zijn bedrijf wil geven. De architect combineerde open geconstrueerde arcades, een plein, pergola’s, bomen en stromend water tot een tweede huid voor de bestaande fabriek, een nieuwe entree en een belevingslab. De nieuwe Pellegrino Flagship Factory moet een publiekstrekker worden.

BIG versloeg ontwerpen die waren ingediend door het Nederlandse bureau MVRDV, het Noorse Snøhetta en Italiaanse Michele De Lucchi. De werkzaamheden beginnen in 2018.

In de video hieronder ligt Bjarke Ingels zijn ontwerp toe.
 

 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.