Veel mensen zouden wel een elektrische auto willen, als ze die maar eenvoudig voor de deur konden opladen. Een innovatieve nieuwe oplaadkoffer biedt uitkomst.

Slechts een beperkt aantal mensen heeft thuis de mogelijkheid een oplaadpunt voor een elektrische auto aan te leggen. De rest is overgeleverd aan openbare laadpalen.

Volgens een onderzoek van het Engelse bedrijf ZipCharge zouden veel meer mensen de aanschaf van een elektrische auto overwegen als ze thuis kunnen opladen. ZipCharge wil een oplossing bieden met Go, een mobiel oplaadstation dat fungeert als een powerbank.


Uitschuifbaar handvat

De ZipCharge Go heeft de grootte van een trolley. De interne accu met een vermogen van vier kilowattuur kan thuis of op kantoor worden opgeladen via het lichtnet.

Bovenop zit een uitschuifbaar handvat om de koffer op twee ingebouwde wielen naar buiten en over straat naar de auto te rollen.

Via de stroomkabel laadt de Go het accupakket van de auto in dertig tot zestig minuten bij met voldoende stroom voor een rijbereik van 32 tot 64 kilometer, afhankelijk van het soort voertuig.


Bewegingssensor

Tijdens het opladen moet de Go op straat naast de auto blijven staan. De ontwerpers hebben verschillende manieren bedacht om diefstal te voorkomen. Zo zit de oplader via een kabel vergrendeld aan de auto.

Verder heeft de oplader een bewegingssensor die gekoppeld is aan een alarm en gps-tracking met de mogelijkheid een gebruiksgebied aan te geven en een app-alert als het apparaat wordt gestolen. Daarbij biedt ZipCharge ook nog een vervangingsgarantie als de oplader op straat wordt gestolen.

De ZipCharge Go kan dankzij de ingebouwde omvormer ook worden gebruikt om groene energie op te slaan en later het elektriciteitsnet in te sturen. De ZipCharge Go komt eind 2022 op de markt als hardware-as-a-service: de verwachte huurprijs bedraagt 57 euro per maand.
 

Tekst: Paul Schilperoord
Fotografie: ZipCharge

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.