Surfen of peddelsurfen is leuk, maar zo’n plank is behoorlijk lastig met de fiets of zelfs met de auto te vervoeren. Dat vonden ook de bedenkers van de Origami Paddler. Ze maakten een surfplank die makkelijk op te vouwen en onder de arm naar het water te dragen is.

Met de Origami Paddler kun je zowel standup-peddelboarden als kayaken. Dankzij twee scharnierpunten vouwt de plank op tot eenderde van de originele grootte.

Een aanhanger of spanbanden boven op de auto zijn voor vervoer niet meer nodig. Eenmaal ter plekke, is het openklappen van de plank voldoende om van start te gaan.
 


Gifgroen of kanariegeel

Origami Paddler is stabieler en sneller te gebruiken dan bijvoorbeeld een opblaasbare surfplank, een alternatieve versie van de standup-peddelplank. Een vernuftig detail is de groeve waar de – eveneens opvouwbare – peddels precies in passen.

De Origami Paddler is verkrijgbaar in gifgroen of kanariegeel en gaat vooralsnog voor 1.050 euro over de toonbank. In opgevouwen toestand is het pakket zo’n tachtig bij negentig centimeter groot en het complete board inclusief peddels weegt ongeveer achttien kilogram.
 

Tekst: Juliska Wijsman

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.