Het indoor pretpark Yumble, naast de Roermondse outletstore, is failliet. Het park, dat nog geen vier maanden terug haar deuren opende, heeft onvoldoende bezoekers binnengehaald om de kosten te dekken. De oprichters hopen binnenkort op een doorstart, zo laten ze weten in een verklaring.

In maart begon Yumble als 'het pretpark van de toekomst'. Het zou de moderne, multitaskende bezoeker tegemoet komen. Niet een dag lang rondsjokken door een groot park, maar een paar uur lang ravotten in de verschillende kermisattracties en aan het eind een spectaculaire afsluiting met zang en dans. De rest van de dag zou dan doorgebracht kunnen worden in de naastgelegen outlet, om goedkoop merkkleding op de kop te tikken.

Yumble hield rekening met een uitbreiding van de outlet, waardoor de pretparkhal en het winkelcentrum dichter bij elkaar zouden komen te liggen. Deze uitbreiding wordt door geldproblemen uitgesteld tot 2017, waardoor het Yumble niet lukte genoeg bezoekers te trekken. De plannen waren dan ook ambitieus; Yumble wilde dit jaar 350.000 bezoekers trekken. Hoeveel bezoekers er uiteindelijk per maand kwamen, is onbekend.

Moderne techniek

Het park moest de nieuwe standaard worden voor indoor-speeltuinen. Naast enorme klimtoestellen bevatte het onder andere een 3D-bioscoop met bewegende stoelen, een achtbaanachtige rit waarin bezoekers heen en weer schommelen en een interactieve attractie waarin mensen met ballen proberen om virtuele asteroïden uit de lucht te schieten. Het gebruikt moderne technieken zoals augmented reality, waarbij kinderen door een doolhof lopen en lasers schieten richting op een tablet geprojecteerde doelwitten.

De website van het park is optimistisch. De oprichters laten weten 'veel geleerd [te hebben] van jullie eerste ervaringen in Yumble. De komende periode gaan we hard werken [om het nog leuker en spannender te maken] en daarom sluiten we de komende weken even onze deuren.' Of de sluiting inderdaad maar een paar weken zal duren, hangt af van de welwillendheid van investeerders. De kosten voor Yumble bedroegen 22 miljoen, waarvan een deel afkomstig was van gemeentelijke subsidies.

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.