Eureka

Wie met zijn vingers roffelt op een tafel produceert doorgaans een serie droge tikken. Met de ringen van de Amerikaanse start-up Specdrums wordt dat een heuse symfonie.

De eveneens Specdrums genaamde ringen zijn om de vingers te schuiven en draadloos te koppelen aan een speciale app. Ze werken erg intuïtief: tijdens het tikken op een oppervlak bepalen ze de kleur daarvan, die via de app is gekoppeld aan een specifieke beat of toon. De roffelaar hoort deze ‘kleurengeluiden’ vervolgens via een koptelefoon of speakers.

Met beringde vingers kun je zo op elk gewenst moment muziek maken, bijvoorbeeld door je dijbenen vol te plakken met verschillend gekleurde Post-its. Hierbij laat het systeem het toe om tegelijkertijd met twee of meer vingers op de dijen te tikken en zo verschillende klanken te maken.

De gebruiker kan zelf kleuren en klanken aan elkaar linken. De ring heeft een led-lampje en een lichtsensor die de kleur van het gereflecteerde licht bepaalt. Na tikken op een kleur, bijvoorbeeld blauw, is er een geluid of toon aan te hangen.
 


Specdrums haalde deze zomer zo’n 150.000 dollar op via Kickstarter. De ringen kosten 39 dollar per stuk en komen begin 2018 op de markt.

Tekst: Jeroen Akkermans

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.