Eureka

De ontwerpers van het merk Rollogo uit Hong Kong hebben een koffer ontworpen, waarmee je ook je smartphone of laptop kunt opladen. 

Rolkoffers voor zakenreizigers en stedentrippers worden steeds vaker voorzien van een powerbank. Via een usb-aansluiting kun je de koffer onderweg gebruiken als oplaadpunt voor een smartphone of laptop. Maar vroeg of laat moet de powerbank zelf ook weer worden opgeladen. Daar hebben de ontwerpers van het merk Rollogo uit Hong Kong iets op gevonden. Hun nieuwe rol­koffermodel Escape S laadt de powerbank automatisch op wanneer je de koffer rolt.

Multifunctionele koffer 


De Rollogo Escape S is een moderne rolkoffer op handbagageformaat. De koffer heeft een sterk inwendig frame en een kunststof basisplatform waarop de wielen zijn gemonteerd. De buitenkant van de koffer is gemaakt van een zachte stof van water- en vuilafstotende nanovezels. De platte bovenkant kan ook dienstdoen als minibureau voor een laptop en heeft een klein compartiment voor essentiële benodigdheden, zoals paspoort, boardingpas, portemonnee, agenda en zonnebril. Boven in de koffer ligt een powerbank van 8000 mAh die is verbonden met twee usb-poorten. Daar kun je je mobieltje, tablet of laptop op aansluiten. Opladen gaat behoorlijk snel ­dankzij de output van 3,4 Ampère per oplaadpunt. De powerbank kan minimaal tien uur lang andere apparaten opladen.

Wieltjes als generators 


Wanneer de powerbank leeg is, kun je deze eenvoudig uit de koffer halen en opladen via het lichtnet. Maar ­zolang de koffer in beweging blijft is dat niet nodig. De powerbank wordt dan vanzelf opgeladen. De wieltjes zijn elk voorzien van een kleine generator om stroom op te wekken en een onafhankelijk veersysteem, zodat elk wiel goed contact houdt met de grond. Tien minuten in looptempo rollen, zou voldoende elektriciteit voor 1,2 uur aan telefoneren opleveren.

In verbinding met smartphone 

 
Een ander technisch snufje van de Rollogo Escape S is dat je koffer via bluetooth contact kan maken met je smartphone. Via een app kun je de accustatus van de powerbank controleren en zien op welke locatie je ­koffer zich bevindt. De app waarschuwt je als je koffer door iemand anders wordt verplaatst. Een handig ­anti-diefstalsysteem. 

foto Rollogo

 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.