Een robot die kan praten, emoties tonen en informatie geven. Vanaf dit weekend voor iedereen te koop, mits hij of zij naar Japan vliegt; daar ligt het eerste model voor 1600 dollar in de winkels.

Pepper komt van Softbank, een van de grootste telecombedrijven van Japan. Pepper kwam in febuari al als winkelbediende in een paar telecomwinkels te staan, maar is nu ook beschikbaar voor publiek. In de winkel kunnen bezoekers  vragen stellen aan of een praatje maken met Pepper. Pepper praat terug en toont ook empathie. Dankzij gezichtsherkenningssoftware kan de robot een paar basisemoties onderscheiden en daarop gepast reageren. Het ontwerp, met grote ogen en een klein postuur (1,20 m), is gemaakt om die emotionele communicatie zo soepel mogelijk te laten verlopen.

In huis kan Pepper dingen doen als grapjes vertellen, met de kinderen dansen of een recept voorlezen dat hij heeft opgezocht op internet. Pepper is de eerste sociale robot die in huishoudens beschikbaar is. Of en wanneer hij naar Europa komt, is onbekend.

Credit: Emma Innocenti

 

Lead image credit: Jake Curtis

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.