EUREKA

Met de GlareSmile volstaat tien seconden je tanden poetsen, in plaats van de aanbevolen twee minuten.

Iedere tandarts zal aanraden om twee keer per dag minimaal twee minuten lang je tanden te poetsen. Twee minuten poetsen met een elektrische tandenborstel vermindert de hoeveelheid tandplak met zo’n 85 %. Volgens de ontwerpers van de GlareSmile is die poetstijd nu terug te brengen naar slechts tien seconden. Die winst is te behalen dankzij een ontwerp met drie borstels, die alle drie optimaal poetsen.

 

Drie borstels

Het gepatenteerde ontwerp van de GlareSmile heeft aparte borstels voor de onder- en bovenkant van tanden en kiezen, voor de voorkant en voor de achterkant. De twee borstels aan de zijkanten bewegen tijdens het poetsen ook nog op en neer – net zoals je een conventionele tandenborstel zou be­wegen.

De drie roterende borstels zitten samen achter een kap, die ervoor zorgt dat de gebruiker de borstels altijd op de juiste manier op de tanden plaatst. De flexibele ophanging van de borstels zorgt dat het poetsen altijd met de juiste druk en onder de juiste hoek gebeurt. De draaisnelheid en druk op de tanden zijn indien gewenst ook bij te stellen.

 

Bewegen

Dankzij de drie borstels zou GlareSmile 90 % sneller werken dan een conventionele elektrische tandenborstel. Je hoeft de GlareSmile alleen maar even langs elke rij kiezen van achteren naar de voortanden toe te bewegen.

Terwijl je bij een conventionele elektrische tandenborstel zelf moet zorgen voor de juiste druk, werkingshoek en het zorgvuldig afwerken van alle individuele tanden en kiezen, is verkeerd poetsen met de GlareSmile volgens de bedenkers praktisch ­onmogelijk.

 

Desinfecteren

Nadat de driekoppige tandenborstel na het poetsen terug in zijn behuizing is geplaatst, schakelt een uv-led aan die de borstels desinfecteert door bacteriën te doden. Bovendien draaien alle drie de borstels nog even langs plastic schrapertjes om eventuele vervuiling te verwijderen.

Het ontwerpteam heeft via crowdfunding voldoende financiering opgehaald om GlareSmile in productie te kunnen nemen.

 

 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.