Eén strategisch vraagstuk, drie uitzonderlijke professionals en 150 betrokken bezoekers. Tijdens The Challenge verdedigen drie professionals voor een live publiek en een vakjury hun plan van aanpak.

Samen met het Financieele Dagblad organiseert Yacht in 2018 The Challenge Engineering. Degene die de case kraakt, wordt de winnaar van The Challenge for the best Engineering professional 2018 en wint daarbij een opleidingsbudget van maar liefst 5.000 euro!
 

Duurzaamheid centraal

Het kabinet legde in het Regeerakkoord van 2017 de doelstellingen vast om het klimaatakkoord van Parijs te halen. Uiteraard zijn akkoorden en wetgeving nodig om doelen te stellen en kaders te scheppen, maar uiteindelijk zijn het de ingenieurs met nieuwe technologieën die de oplossingen brengen. Welke technologische innovaties brengen ons een flinke stap vooruit om de klimaatdoelstellingen te halen? Deze vraag staat centraal in The Challenge 2018,
 

Opdrachtgever Koninklijk Instituut Van Ingenieurs  (KIVI)

KIVI treedt graag op als opdrachtgever in deze Challenge. We zijn dan ook trots dat Diederik Samsom, bestuurslid KIVI, voorzitter van één van de klimaattafels die de regering adviseert én zelf ook ingenieur, aanschuift als juryvoorzitter van deze Challenge. Samen  met Daniël Poolen (klimaatengineer, KIVI), Eduard Schneiders (Team Hyperloop,TU Delft) en Marjan van Loon (CEO Shell) vormt hij de jury.
 

We dagen je uit!

Ben jij een ambitieuze Engineering professional met hart voor het klimaat? En heb jij je het afgelopen jaar binnen jouw project of met jouw bedrijf gewerkt aan een technologische (deel)oplossing met een grote, positieve impact op klimaatverandering? Dan dagen we je uit om mee te doen met The Challenge Engineering 2018. We zijn op zoek naar duurzame technische innovaties op het gebied van energie, mobiliteit, industrie en gebouwde omgeving.

Bekijk de volledige case en achtergrond op fdlive.nl. Stuur een overtuigende two-pager in vóór 1 oktober en wie weet mag jij jezelf winnaar van The Challenge Engineering van het jaar 2018 noemen!

Meld je hier aan als kandidaat!

 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.