Internetwinkel Amazon werkt aan een toren voor drones. In de toren passen tientallen vliegmachientjes, die zo dichtbij een stadscentrum pakketjes kunnen bezorgen aan bewoners.

Het bedrijf deed een patentaanvraag met een aantal tekeningen die een goed beeld geven van hun plannen. Het cilindervormige gebouw heeft tientallen in- en uitgangen voor drones. Bovenaan zijn twee grote skylights waar meerdere drones uit kunnen vliegen. Op grondniveau zijn verschillende plekken waar trucks de goederen uit kunnen laden.


Veersysteem

In de cilinder zullen robotarmen ervoor zorgen dat de spullen van de vrachtwagen bij de drone terechtkomen. Zit de drone eenmaal vol, dan gaat er een raampje open en vliegt het apparaat naar de klant toe. Als onderdeel van de patentaanvraag heeft Amazon ook een idee voor een soort veersysteem om de drones te 'lanceren'.

De drones zullen waarschijnlijk volledig autonoom vliegen. Daarvoor zal een of andere managementsysteem nodig zijn, anders is de kans op een ongeluk tijdens de vlucht te groot (lees ook: 'Systeem laat drones veilig samen vliegen'). Hoe Amazon al het droneverkeer gaat regelen is vooralsnog onbekend.


Dichtbij

Amazon onderzoekt al langer de mogelijkheden van drones. Het bedrijf levert dagelijks tienduizenden pakketjes af, maar in steden is het lastig om bestelbusjes overal snel en effeiciënt te laten komen. Vliegende drones hebben daar een voordeel, maar kunnen de lange afstand van distributiecentrum naar afleveradres vaak niet aan. Deze toren is een soort tussenstation: midden in de stad, op een goed bereikbaar punt, komt dan dit dronenest, vanwaar de vliegmachientjes naar de omliggende huizen en flats vliegen.

 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.