advertorial

Ben jij een dijk van een ingenieur/adviseur? Heb je ruime ervaring binnen de waterveiligheid? En wil je werken aan een duurzame leefomgeving door samen met ons waterveiligheidsteam ervoor te zorgen dat de Nederlandse waterkeringen stand houden tegen een toenemende rivierafvoer, zeespiegelstijging en bodemdaling? Ga dan bij Tauw aan de slag als ingenieur/adviseur geotechniek. In totaal hebben we ruimte voor drie nieuwe collega’s!

Je rol

Als ingenieur/adviseur geotechniek sta je letterlijk aan de basis van de dijk. Je kent en onderzoekt de dijk van de kruin tot aan het Pleistoceen, van de dikte van het voorland tot de sloot in het achterland. Je werkt aan regionale en primaire keringen, voert beoordelingen uit en ontwerpt dijkversterkingen. Dit doe je samen met ons hechte waterveiligheidsteam; een toonaangevend team in dijken-bouwend-Nederland. Samen waarborgen we de veiligheid van de Nederlandse dijken, kaden, dammen, kribben, sluizen, stuwen, kademuren en gemalen in zowel stedelijk als landelijk gebied.

Je werkt meestal in multidisciplinaire teams parallel aan meerdere projecten. En in een enkel geval werk je zelfstandig. Je ontzorgt zowel externe opdrachtgevers (Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies en aannemers) als interne (projectmanagers binnen Tauw), door:

 • Te adviseren over vraagstukken met betrekking tot waterveiligheid
 • De geotechnische veiligheid van waterkeringen te beoordelen
 • Zelfstandig macrostabiliteitsberekeningen uit te voeren
 • Het berekenen van de stabiliteit van bestaande of nieuwe waterkeringen/waterkerende kunstwerken en het verzorgen van (jaarlijkse) beoordelingen
 • Nieuwe ontwerpen te maken voor afgekeurde keringen
   

Ruimte voor jouw passie

Iedereen heeft zo haar/zijn eigen hobby's en bijzondere interesses; dingen waar zij/hij blij van wordt. Daarom kun je, als je wilt (geen verplichtingen) deze functie uitbrteiden mwert aanvuillende taken/rollen: 

 • Eerste aanspreekpunt/boegbeeld van de Tauw-vakgroep geotechnici voor waterveiligheid, waterbouw en natte kunstwerken
 • Spreken op congressen
 • Contacten onderhouden met het onderwijs en/of wetenschap (bijvoorbeeld lesgeven)
 • Acquisitie en marktbewerking
 • Managementtaken
 • Projectleiding
 • Onderzoeken welke innovaties onze ontwerpen en adviezen kunnen verbeteren


Je profiel

Om deze functie goed te kunnen uitvoeren, vragen we een afgeronde (relevante) hbo- of wo-opleiding en minimaal 7 (senior) c.q. 3 (medior) jaar werkervaring waarbij het maken van geotechnische berekeningen en het adviseren over – en ontwerpen van – waterkeringen onderdeel uitmaakt van je werkzaamheden.

Sluit jouw profiel niet naadloos aan, maar denk je wel geschikt te zijn voor deze functie? Dan nodigen we je uit om alsnog te solliciteren!

Het waterveiligheidsteam werkt vanuit Tauw-kantoren in Deventer, Rotterdam en Utrecht. Eén van deze kantoren wordt jouw standplaats. Welke precies? Dat is aan jou. Ondanks dat je een standplaats hebt, werk je ook regelmatig ‘buiten de deur’ (andere Tauw-kantoren en projectlocaties in Nederland).
 

Meer informatie of solliciteren?

Is dit dé baan voor jou en wil je solliciteren? Of win je liever eerst nog wat meer informatie in over Tauw, de vacature of de arbeidsvoorwaarden? In beide gevallen verwijzen we je graag naar de volledige vacaturetekst, of onze collega Nadine van Dijk (+31 63 19 61 94 2).

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.