advertorial

Wil je werken aan een duurzame leefomgeving door samen met ons waterveiligheidsteam ervoor te zorgen dat de Nederlandse waterkeringen standhouden tegen een toenemende rivierafvoer, zeespiegelstijging en bodemdaling? Heb je ruime ervaring binnen de waterveiligheid? En weet je als geen ander hoe je mensen in hun kracht zet en een project tot een goed einde brengt? Kom Tauw dan versterken als projectleider waterbouw & waterveiligheid.

Je rol

Als projectleider sta je met passie aan het roer van uiteenlopende waterbouw- en waterveiligheidsprojecten. Deze voer je uit samen met ons waterveiligheidsteam; een toonaangevend team in dijkenbouwend Nederland dat de veiligheid van de Nederlandse dijken, kaden, dammen, kribben, sluizen, stuwen, kademuren en gemalen in zowel stedelijk als landelijk gebied waarborgt.


Als projectleider:

 • Ben je het eerste aanspreekpunt voor onze opdrachtgevers en adviseer je over vraagstukken met betrekking tot waterveiligheid en waterbouw
 • Stel je projectteams samen
 • Geef je leiding aan multidisciplinaire teams en werk je in een enkel geval extern in de IPM-rol Technisch Manager
 • Ben je eindverantwoordelijk voor de offertes, de projectfinanciën en de facturering. Je voert daarom regelmatig overleg met projectcontrollers over de voortgang van jouw projecten. Bij grote, integrale projecten stem je regelmatig af met de projectdirecteur
 • Houd je binnen projecten rekening met factoren als geld, tijd, kwaliteit, risico’s & kansen en communicatie (informatie, organisatie, etc.)
 • Schrijf je de ontwerpnotities voor projecten. Hierin worden randvoorden en uitgangspunten van het ontwerp – samen met stakeholders – bepaald en vastgelegd
 • Stel je je op als sparringpartner voor collega’s en begeleid je (inhoudelijk en procesmatig) medioren

 

Ruimte voor jouw passie

Iedereen heeft zo haar/zijn eigen hobby’s en bijzondere belangstellingen; dingen waar zij/hij blij van wordt. Daarom kun je, als wilt (geen verplichting), deze functie uitbreiden met aanvullende taken/rollen:

 • Eerste aanspreekpunt/boegbeeld van de Tauw vakgroep geotechnici voor waterveiligheid, waterbouw en natte kunstwerken
 • Spreken op congressen
 • Contacten onderhouden met het onderwijs en/of wetenschap (bijvoorbeeld lesgeven)
 • Relatiebeheer en marktbewerking
 • Managementtaken
 • Onderzoeken welke innovaties onze ontwerpen en adviezen kunnen verbeteren


Je profiel

Binnen ons team staat samenwerking centraal, we zoeken dan ook een echte teamspeler die invulling kan geven aan het principe ‘leading by example’. Iemand die de belangen van zowel de opdrachtgevers als de teamleden behartigt.

Om deze functie goed uit te kunnen voeren, vragen we een afgeronde hbo- of wo-opleiding (bij voorkeur civiele techniek) en minimaal 7 jaar werkervaring waarbij het leiden van (deel)projecten in de waterbouw of waterveiligheid onderdeel uitmaakte van je werkzaamheden.

Sluit jouw profiel niet naadloos aan, maar denk je wel geschikt te zijn voor deze functie? Dan nodigen we je ook van harte uit te solliciteren!


Meer informatie of solliciteren?

Is dit dé baan voor jou en wil je solliciteren? Of win je liever eerst nog wat mewer informatie in over Tauw, de vacature of de arbeidsvoorwaarden? In beide gevallen verwijzen we je graag naar de volledige vacaturetekst, of onze collega Coen Riemslag (+31 61 08 84 48 4).

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.