Bikepackers worstelen vaak met gewicht en ruimte op de fiets. De lichtgewicht Morutatent gebruikt de fiets om de tent op te zetten.


Fietsers op vakantie zijn er in verschillende smaken en bikepackers zijn verreweg de meest fanatieke soort. Niet alleen moet alles op de fiets, van matje tot slaapzak en van gasstel tot tent: ook heeft de racefiets, mountainbike of gravelbike geen bagagedrager. Dan kan de tent maar beter niet te groot en zwaar zijn.

De Duitser Moritz Hanelt had tijdens een fietstochtje naar Athene een idee om de tent nog lichter te maken: wat als de fiets nu een onderdeel is van de tent. Dan blijft de fiets niet alleen droog, maar is de kans ook kleiner dat de fiets ’s nachts wordt meegenomen.
 

 

Ingebouwde miniharinkjes

Leunend op zadel en stuur omzoomt een stuk stof de wielen van de fiets. Hieraan klikt men de binnentent vast die met ingebouwde miniharinkjes in de grond staat. Eroverheen komt het tentdoek dat met twee scheerlijnen wordt vastgezet.

De tweepersoonstent is opvallend licht, slechts 1,6 kilogram. Ook niet-fietsers kunnen van de tent gebruik maken met een bijkomend tentstokkensetje van een extra tweehonderd gram. De tent kost vierhonderd euro per stuk. In september start de productie en in maart 2023 is de tent leverbaar. 

Tekst: Sija van den Beukel
Foto: Moruta

 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.