We zitten continu in online-meetings. Met deze robot worden zulke eindeloze vergadersessies een stukje spannender. 

Videobellen via de smartphone is tegenwoordig – zeker in tijden van zo veel mogelijk thuiswerken – een veel gebruikte vorm van communicatie. Het nadeel is dat je weinig controle hebt over wat je via zo’n schermpje van de ander ziet.

Om meer het gevoel te krijgen dat je bij elkaar bent, is er nu de Smartipresence-robot die met je telefoon erin kan rond­rijden. Degene aan de andere kant van de lijn heeft de controle over de robot via een app, en kan zo helemaal zelf bepalen waarheen hij  rijdt en welke richting hij op kijkt bij jou thuis.


Telefoon op een robot

Het Britse bedrijf The Crafty Robot ontwikkelde eerder al eens de Smartibot, een robot die wordt aangestuurd via een app op de telefoon. De Smarti­presence-robot is het vervolg op de bestaande applicatie. Dit keer zet je de telefoon op de robot zelf.


Karton

De Smarti­presence robot wordt geleverd in een handig doe-het-zelfpakket van karton. Het resulteert in een simpel karretje met houder voor de smartphone. De gebruiker registreert zich in de bijbehorende app, nodigt zijn vrienden uit en begint een videochat.

De gebruiker aan de andere kant van de lijn kan dan in dezelfde app de robot laten bewegen. Met simpele knopjes stuurt hij de robot naar links of rechts, voor of achter, of kantelt de telefoon om naar boven of beneden te ‘kijken’.

De Smartipresence moet nog geen zestig euro gaan kosten en wordt naar verwachting vanaf komende maand geproduceerd en verkocht.


Tekst: Juliska Wijsman

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.