Oproep

In juni wordt de succesvolle tech-ondernemer Elon Musk 50. De Ingenieur wil weten: wie is ‘de Nederlandse Elon Musk’? Stuur uiterlijk 30 april je bijdrage in.

In juni viert Elon Musk zijn vijftigste verjaardag. De van oorsprong Zuid-Afrikaanse ondernemer bracht met zijn bedrijf Tesla niets minder dan een revolutie teweeg in de wereld van personenvervoer: de elektrische auto is nu definitief doorgebroken, de andere merken hebben het nakijken.

Daarnaast maakte hij het ruimtevaartbedrijf SpaceX succesvol en ontwikkelde hij het concept hyperloop, een lange vacüumbuis om mensen in te vervoeren. Hij behoort inmiddels tot de rijkste mensen ter wereld.

Musk koppelt een diep inzicht in de techniek aan een sterk ontwikkeld, zakelijk instinct, en een duidelijke toekomstvisie aan een enorm doorzettingsvermogen. Hij beschikt over een flinke dosis lef en koppelt brutaliteit aan eigenzinnigheid.

De redactie van De Ingenieur vraagt zich af: wie is de Nederlandse Elon Musk? Welke landgenoot – man of vrouw, jong of oud, bekend of onbekend, uit heden of verleden – kan zich volgens jou meten met de eigenzinnige Musk? In wie zie je de kwaliteiten terug die Musk zo typeren?Foto's Shutterstock
 

Doe mee en beschrijf in maximaal 150 woorden wie voor jou de Nederlandse Elon Musk is en waarom. Mail je suggestie uiterlijk 30 april naar redactie@ingenieur.nl. De mooiste bijdragen krijgen een plek in het juninummer van De Ingenieur, dat helemaal is gewijd aan deze ondernemende techneut.

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.