Blankensteijns Beeldbuis

Wiskundige Matt Parker begon als leraar en is nu een succesvol maker van video's over wiskunde met veel entertainment value. In een interview met concullega Sally LePage verklapt hij zijn geheimen.

Je kunt volhouden dat wiskunde leuk is, maar is het grappig? Wel voor Matt Parker. Hij is wiskundige en standup comedian, wat we maar zullen vertalen als 'komiek'. Parker exploiteert het youTube-kanaal Standupmaths, waar wiskunde om van te smullen is, zoals bijvoorbeeld in de aflevering over de wiskunde die van pas komt om een winnende strategie te bedenken bij het bordspel Monopoly.

Sally Le Page is evolutionair bioloog en heeft haar eigen kanaal, waar ze biologie nog leuker maakt dan het al is, zoals bijvoorbeeld in de aflevering over onderwatergeluiden. 

Maar ze interviewt eens in de zoveel tijd andere technisch-wetenschappelijke videomakers. Haar gesprek met Matt Parker (bovenaan deze pagina) duurt bijna een uur en is onophoudelijk leuk én interessant Er is een duidelijke chemie (pun intended) tussen de twee, Le Page is oprecht in Parkers achtergrond geïnteresseerd en hij kan boeiend vertellen, of het nou gaat over optreden als komiek, over wiskunde of over het maken van video's.

Begin dus maar met dat interview. Beider kanalen krijgen vroeg of laat nog wel apart aandacht in Beeldbuis.

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.