Advertorial

De noodzaak van geotechnische innovaties in kennis en techniek is actueler dan ooit. In het nieuws passeren regelmatig berichten over funderingsproblemen door de aanhoudende droogte en veiligheid van bouw en infrastructuur. Een ander hot topic is de bodemdaling die in Nederland harder doorzet dan verwacht. Hierdoor veroorzaakte schade neemt nog elk jaar sterk toe. Een nationaal probleem, waar geen standaardoplossing voor bestaat. De aanpak vergt maatwerk met zowel bestaande als nieuwe technieken. Up-to-date kennis en vaardigheden zijn dus essentieel.

Een complete leerlijn in geotechniek

Op het gebied van geotechniek verzorgt PAO Techniek en Management (PAOTM) al jarenlang met succes een breed programma aan opleidingen en cursussen. Als schakel tussen wetenschap en praktijk beantwoordt PAOTM hiermee aan de toenemende vraag naar gekwalificeerde (geo)technici.  Zo worden de opleidingen Grondmechanica en funderingstechniek 1 en 2 al tientallen jaren beschouwd als dé standaard binnen het geotechnische werkveld. Daarnaast organiseert PAOTM diverse praktijkgerichte cursussen over funderingen, bouwputten en grondverbeteringen. Allen ontwikkeld en gedoceerd door specialisten werkzaam bij technische universiteiten en in het bedrijfsleven.

“Noodzaak om bij te blijven in je vakgebied”

Deelnemers dragen zelf bij aan de verdieping van geotechnische onderwerpen. Ervaringen worden gedeeld en discussie wordt gevoerd. De praktijk zit echt in de zaal. Nieuwe techniek wordt ook sneller in de markt opgenomen door deze vorm van gezamenlijk onderwijs. De praktische toepasbaarheid is dan ook een belangrijke pijler in ons aanbod. “Noodzaak zit in het feit dat je bij blijft in je vakgebied”, aldus Hendrik-Jan Vennix, projectleider bij de Gemeente Eindhoven. Vennix nam na 15 jaar voor de tweede keer deel aan de cursus Damwandconstructies en bouwputten. “In de afgelopen periode is er veel onderzoek gedaan naar het gedrag van bouwputten. Technieken zijn verbeterd. Voor mij een reden om mijn kennis weer op peil te brengen”, aldus Vennix.

Meer leren dan je dacht nodig te hebben

Investeer dus in een geotechnische verdieping of verbreding van je kennis en kunde. Dat kan met de basis- en vervolgopleiding Grondmechanica en funderingstechniek. Maar ook met kortere cursussen over bijvoorbeeld het ontwerp en beheer van slappe bodem, vervormingsgedrag bij funderen op staal of kerende constructies van gewapende grond. Ongeacht de keuze die je maakt is ons geotechnisch aanbod overeenkomstig in sterke praktische toepasbaarheid en state-of-the-art inzichten. Dus geef je professionele ontwikkeling een boost in 2019 en leer meer dan je dacht nodig te hebben. Bekijk ons geotechnisch aanbod op www.paotm.nl. Of neem contact met ons op via info@paotm.nl of 015-278 46 18.

 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.