Heb jij ook zo genoeg van Zoom, Teams en Skype? Met deze ring om je vinger worden de online vergadersessies ineens een stuk leuker. 

Online vergaderplatforms maken thuiswerken goed mogelijk, maar veel mensen krijgen er na ruim een jaar coronacrisis wel de balen van. In plaats van naar een fysieke vergaderplek te gaan en mensen te spreken, zit je alsmaar achter je beeldscherm.

Genki Instruments uit IJsland wil daar enige verlichting in brengen met Wave for Work, een apparaatje waarmee je op afstand basisfuncties van vergader- en presentatieprogramma’s kunt bedienen. Bijvoorbeeld om staand voor een whiteboard een online presentatie te geven.


Bewegingsdetectie

Wave for Work heeft de vorm van een ring die gedragen wordt om de wijsvinger, dus de handen zijn vrij. De ring heeft drie knoppen die met de duim zijn te bedienen en daarnaast heeft de ring bewegingsdetectie: met een rollende handbeweging is ook nog een actie aan te sturen.

De knoppen en de bewegingsfunctie zijn weer te koppelen aan de bedieningsfuncties van een computerprogramma.

De ring wordt ook gebruikt door muzikanten, voor het toevoegen van elektrinische geluiden, zo blijkt uit dit YouTube-filmpje.


Zoom en Skype

Wave for Work werkt in combinatie met programma’s als Zoom, Skype, PowerPoint, Microsoft Teams en Keynote. Via een display op het computerscherm zijn de bedieningsfuncties toe te wijzen en is te zien welke functie aan de drie knoppen en het handgebaar is gekoppeld.

Daarnaast geeft een eenvoudig display op de ring ook met een icoon aan welke functie is geactiveerd.


Presentatie

Het idee van Genki Instruments is dat je bijvoorbeeld de microfoon en camera bedient, presentaties afspeelt of programma’s opstart, terwijl je door de kamer loopt of op een paar meter afstand staand voor de camera een presentatie geeft.

De ring heeft daarvoor een bereik van tien meter afstand tot de computer. De batterij in de ring houdt het zo’n acht uur lang vol.
 

Tekst: Paul Schilperoord
Foto: Genki Instruments

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.