Ben je journalist en zou je graag een diepgravend artikel schrijven over een technisch onderwerp voor een breed publiek, maar vergt de uitvoering van je plan zo veel tijd dat je het zonder extra financiële steun niet voor elkaar krijgt? De Frank Biesboer Beurs maakt zo’n artikel nu mogelijk. 

Deze beurs is door het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) ingesteld om de journalistieke kwaliteit op het gebied van technische onderwerpen te bevorderen. Journalisten kunnen voor een bedrag van maximaal vijfduizend euro een artikel schrijven dat gaat over nieuwe technische ontwikkelingen en de mogelijke consequenties voor onze leefwereld.

Het artikel wordt aangeboden aan De Ingenieur, het techniektijdschrift van KIVI. De naamgever van de beurs, Frank Biesboer, was tot zijn pensionering eind 2018 hoofdredacteur van dit maandblad.


Tweeluik over technologie in China

Afgelopen jaar kreeg journalist Fred Sengers een bijdrage uit de beurs, voor een tweeluik over technologie in China. Het februarinummer van De Ingenieur, dat op 11 februari uitkomt, bevat het eerste van de twee artikelen.

Dit jaar is voor het toekennen van de beurzen een totaalbedrag van tienduizend euro beschikbaar. Meer over de voorwaarden om voor de beurs in aanmerking te komen en over bijbehorende procedures is te vinden bij het KIVI.

De aanvragen worden beoordeeld door een comité dat bestaat uit Vivianne Bendermacher (oprichter van Techionista en oud-hoofdredacteur Kijk); Frank Biesboer (oud-hoofdredacteur De Ingenieur); Pancras Dijk  (hoofdredacteur De Ingenieur) en Monique De Geus (woordvoerder Evides en oud-voorlichter TNO).

Voorstellen voor artikelen, inclusief een begroting, kunnen worden ingediend via e-mailadres fbb@kivi.nl. De uiterste inzenddatum is 2 maart 2020.

Foto: Depositphotos.com

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.