Podcast

Techniektijdschrift De Ingenieur heeft sinds een maand een eigen podcast: Helder over techniek. In deel 2 het vervolg van het gesprek met Ilyaz Nasrullah, digitaal strateeg en columnist van Trouw, over de hype rond kunstmatige intelligentie.

 

In aflevering 1, ‘Een eerlijk verhaal over AI’, sprak redacteur Jim Heirbaut van De Ingenieur met gast Ilyaz Nasrullah over de doorbraak van chatbots als ChatGPT en de snelle opkomst van andere generatieve software op basis van AI.

In de nieuwe aflevering 'AI en de hype' kunt u het vervolg beluisteren van dit gesprek. Dat gaat onder meer over de risico's die aan het gebruik van programma's als ChatGPT verbonden zijn. De software zou minder zijn best moeten doen als een mens over te komen, betoogt Nasrullah, maar juist continu duidelijk moeten maken dat het dat niet is.

 

Risico's van het gebruik van kunstmatige intelligentie

Klik voor de link

In de eerste aflevering werd duidelijk dat we allerlei nuttige dingen kunnen doen met de nieuwe technologie die op ons afkomt. Maar lopen de techbedrijven niet een beetje hard van stapel? Zijn er ook risico’s? Chatbots spugen hele lappen tekst uit, maar die zitten vaak vol fouten. Grafische AI maakt foto’s of kunst op basis van slechts een paar steekwoorden. Is dit het einde van menselijke creatieve beroepen, of valt het allemaal wel mee? Sommige mensen zeggen zelfs dat AI de mensheid kan vernietigen…

Tijd voor een duik in de hype van AI… 

 

De podcast is te beluisteren via je favoriete podcastapp (bijvoorbeeld Spotify, Apple Podcasts of Amazon), en hier op de website van De Ingenieur

Elke maand verschijnt een nieuwe aflevering waarin we een technisch onderwerp uitdiepen met een expert.

 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.