Met alles wat hij doet wekt Elon Musk zowel ontzag als irritatie op. Nu ook weer met zijn overname van sociale mediaplatform Twitter. Hoog tijd voor een dossier over de succesvolle ondernemer.

 

Alsof het leiden van één groot bedrijf nog niet voldoende was, werd ondernemer en Tesla-directeur Elon Musk in 2002 ook de baas van SpaceX.

En dat is leuk en aardig, dacht hij kort geleden, maar er kan eigenlijk nóg wel wat bij. De overname van Twitter volgde; Musk wordt ook daarvan de CEO, werd deze week bekend. Waarschijnlijk tijdelijk, maar bij hem weet je het natuurlijk nooit.
 

Multimiljardair

Elon Musk, 50 jaar oud, Zuid-Afrikaan van geboorte, maar al decennia woonachtig in de Verenigde Staten, is nauwelijks weg te slaan uit het nieuws. Wie is deze succesvolle serie-ondernemer en multimiljardair?

Dit schreef hoofdredacteur Pancras Dijk van De Ingenieur in een voorwoord op onze Elon Musk-special, in juni vorig jaar:

 

Op een of andere manier roept Elon Musk met wat hij ook onderneemt – en dat is een hoop – evenveel ontzag als irritatie op. Mooi hoor, die Tesla, maar zo’n Cybertruck is toch veel te zwaar en waarom schoot-ie eigenlijk z’n Roadster de ruimte in? Wil hij met Neuralink werkelijk de grens tussen mens en machine vervagen? Hoe realistisch is die hyperloop waar hij het zo vaak over heeft? En waar is die flirt met bitcoins eigenlijk voor nodig?

[…]

We proberen hem van zoveel mogelijk kanten en op diverse manieren te doorgronden. Of je hem nu bewondert, hem niet kunt uitstaan of misschien wel allebei: vooropstaat dat het fenomeen Elon Musk een nadere kennismaking zeker waard is.


Dossier

En nu hebben we dan een dossier. Al onze berichtgeving over Elon Musk, zijn ondernemingen en zijn technologische ideeën (en dat zijn er een hoop) hebben we daarin gebundeld.  

Dus lezen maar. En erger je, of laat je inspireren, of allebei.

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.