Advertorial

Renewable energy, robotica, nanotechnology, cloud computing, augmented reality, big data, 3D printers… De wereld verandert in rap tempo en wint aan complexiteit. IT is het hart van de business. Nieuwe technologieën volgen elkaar razendsnel op en, doordat inzichten vanuit verschillende kennisgebieden gecombineerd worden, steeds meer met elkaar verweven. De maakindustrie is dankzij deze vernieuwingen razendsnel aan het veranderen en de vraag naar ontwikkeling en onderhoud van gespecialiseerde producten en diensten neemt toe.

‘Onze opdrachtgevers hebben continu behoefte aan kennis om hun automatiseringsprojecten te engineeren en te realiseren’, zegt Projectmanager Industriële Automatisering en Energie Jan Hemrica van Ingenieursbureau CLAFIS Ingenieus. ‘Klanten als Gasunie, Friesland Campina, FMI Industrial Automation en ITM Group doen met grote regelmaat een beroep op onze diensten. Met name de vraag naar software engineering is groot. In de E-sector valt er de komende jaren een behoorlijke uitbreiding van de productenportfolio te verwachten.’ De innovatieprojecten die daaruit voortvloeien zijn divers. CLAFIS is dan ook altijd op zoek naar innovatieve mensen. ‘Zeker aan die software kant. Wij zoeken mensen met kennis en ervaring in onder andere de industrie en machinebouw en vooral op het gebied van Software Engineering’, aldus Jan.

Omdat systemen steeds meer de dienst uitmaken binnen organisaties verandert ook de dynamiek. Snelheid en wendbaarheid zijn nieuwe vereisten. Een hiërarchische structuur niet gewenst. CLAFIS staat dan ook voor een agile werkwijze.  Het ingenieursbureau plaatst mensen en hun onderlinge interactie boven processen en hulpmiddelen. CLAFIS weet bovendien als geen ander hoe in te spelen op verandering boven het klakkeloos volgen van een plan. ‘Daar hebben we wel de juiste mensen voor nodig, want voor deze manier van werken moeten onze collega’s het nieuwe, snelle en soms onzekere omarmen’, zegt Jan. ‘Tegelijkertijd blijft het hebben van de juiste expertise en ervaring een absolute must.’

CLAFIS zorgt ervoor dat die kennis en ervaring binnen de organisatie geborgd wordt in haar expertise teams. Deze teams zijn verantwoordelijk voor het definiëren, verzamelen, vastleggen en delen van kennis binnen de organisatie. Zo blijft kennis behouden en ligt de focus op optimalisatie en innovatie. Een continu ‘lerende’ organisatie is het resultaat.

Ben jij die innovatieve, ervaren software engineer en wil je meer weten over jouw mogelijkheden binnen CLAFIS? Bekijk de vacature of neem direct contact op met Jan Hemrica.

 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.