EUREKA

De multifunctionele meettool Bagel verenigt drie verschillende meetmogelijkheden in één apparaatje.

Lengtes en afstanden opmeten kan op veel verschillende ­manieren, bijvoorbeeld met meetlatten en -linten, meet­wielen of een afstandsmeter met laser. Elke meetmethode heeft zijn eigen specifieke toepassingen. De multifunctionele meettool Bagel verenigt nu een diversiteit aan meetmogelijk­heden in één compact ­apparaatje.

De Bagel heeft drie verschillende meetmogelijkheden.

De eerste is een koord dat langs elk oppervlak of rondom de contouren van een object is te leggen. Tijdens het uittrekken ervan wordt de lengte op een digitaal display weer­gegeven. Het koord heeft een maximale lengte van 3 m.

 

Wieltje

De tweede optie is ­ een wieltje – een miniversie van het meetwiel – dat simpelweg over alle ­mogelijke vormen en contouren is te ­bewegen om afstanden te meten. Dit is vooral handig voor complexe en gekromde vormen, of om bijvoorbeeld staand op een ladder veiliger met een hand een meting uit te voeren.

De remote modus is de derde mogelijkheid om over langere afstanden te meten, bijvoorbeeld de breedte van kamers. Dit werkt met ultrasoon geluid tot een lengte van 5 m.

 

Spraakbericht

De Bagel beschikt ook over een handige mogelijkheid om meetresultaten op te slaan. In plaats van alles op een papiertje te schrijven is elke meting te bewaren en te voorzien van een spraakbericht. Via Bluetooth kan een lijstje met maximaal honderd meetresultaten met spraaktags worden verzonden naar de bijbehorende app op de smartphone en daar worden opgeslagen en gedeeld.

Het bedrijf Bagel Labs wist via een succes­volle crowdfundingcampagne de benodigde investering op te halen om de Bagel in productie te kunnen nemen.

 

 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.