Techniektalent

De een werkt aan de inzet van blockchain in de energietransitie, een ander leidt circulaire renovatieprojecten, weer een ander bouwt krachtige lasers voor de fabricage van chips.

Maar wat ze met elkaar gemeen hebben: ze zijn talentvol, gepassioneerd en zetten hun technische vaardigheden in om de samenleving vooruit te helpen.

Vol trots stellen we deze maand vijftien van de grootste ingenieurstalenten van dit moment aan u voor. De lijst is mede tot stand gekomen dankzij suggesties van tal van bedrijven, organisaties en instellingen. Hoewel het een heel diverse lijst is geworden, zijn de jonge leeftijd van de ingenieurs (onder de 35) en hun technische excellentie niet de enige kenmerken die ze met elkaar delen.

Ingenieurs veranderen de wereld. Maar met de wereld veranderen ook de ingenieurs.

‘Er moet echt veel veranderen in de wereld van energie en industrie en dan speel ik liever een rol aan de innovatieve kant, die duurzaamheid echt bevordert.’ Dit citaat, opgetekend uit de mond van een van de vijftien, typeert hoe ze in het leven staan.

Duurzaamheid en zorg voor de medemens staan opvallend vaak centraal in hun werk. Niet alleen durven de ingenieurstalenten te dromen van een betere toekomst, maar ze werken er ook hard aan om die te realiseren. Ingenieurs veranderen de wereld. Maar met de wereld veranderen ook de ingenieurs. Zeker ook in die zin kan zelfs de meest ervaren ingenieur veel van zijn of haar jongere vakgenoten leren.
 

Alle talenten leren kennen? Kijk in het dossier Techniektalenten.


Tekst: Pancras Dijk, hoofdredacteur De Ingenieur

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.