Ingenieurs veranderen de wereld. Maar met de wereld veranderen ook de ingenieurs.

Vol trots stellen we vijftien van de grootste ingenieurstalenten van dit moment aan u voor. De jonge leeftijd van de ingenieurs (onder de 35) en hun technische excellentie niet de enige kenmerken die ze met elkaar delen. Duurzaamheid en zorg voor de medemens staan opvallend vaak centraal in hun werk. Niet alleen durven de ingenieurstalenten te dromen van een betere toekomst, maar ze werken er ook hard aan om die te realiseren.

Eline van Haaften (28)

Eline van Haaften bouwt bij Philips mee aan innovaties die cardiologen helpen om binnenin bloedvaten op zoek te gaan naar vernauwingen. ‘Ik wil graag bijdragen aan vernieuwingen in de zorg.’

https://www.deingenieur.nl/artikel/meten-binnenin-een-bloedvat
Lees hier verder

Sabine Brink (30)

Sabine Brink staat aan het hoofd van het blockchainteam van Shell dat opereert op het snijvlak van nieuwe technologie en de energietransitie.

Lees hier verder

Nordin Oudshoorn (24)

Bij grote renovaties worden technische installaties vaak direct afgedankt. Dat dat lang niet altijd nodig is, bewijst circulariteitsadviseur Nordin Oudshoorn van adviesbureau Merosch.

Nordin Oudshoorn
Lees hier verder

Stef Boersen (28)

Hoe vertaal je ingewikkelde materie in een verhaal dat klanten en leken kan overtuigen? Voor Stef Boersen van Royal HaskoningDHV is het een aangeboren talent.

Lees hier verder

Daniëlle Nijhof (28)

Hoe kan de uitstoot van de ­staalindustrie worden verlaagd? ­Da­niëlle Nijhof (Tata Steel) ontwerpt met haar team de grootste afvanginstallatie voor CO2 ter wereld.

Lees hier verder

Max Aerts (29)

Na zijn bachelor nam Max Aerts een tussenjaar om studententeam FAST op te richten. Nu heeft hij zijn eigen bedrijf DENS en verkoopt zijn eerste machines.

Lees hier verder

Hanne van der Kooij (30)

Hanne van der Kooij promoveerde cum laude op een nieuwe lasertechniek om materialen mee te bestuderen. Om haar niet kwijt te raken, creëerde haar hoogleraar een nieuwe, vaste functie.

Lees hier verder

Yoeri van de Burgt (34)

Yoeri van de Burgt ontwikkelt materialen die zich kunnen gedragen als de neurale netwerken in ons brein. Een groeiend onderzoeksveld dat invloed zal hebben op toekomstige computersystemen.

Lees hier verder

Rick Wolbertus (31)

Rick Wolbertus promoveerde op het onderzoek naar de laadinfrastructuur voor elektrische auto’s. Nu leidt hij het project Future Charging bij de Hogeschool van Amsterdam.

Lees hier verder

Marie Anne van de Haar (32)

Ledlampjes zitten tegenwoordig overal in, maar uitontwikkeld is de technologie nog zeker niet. Leds worden steeds zuiniger en de lichtkwaliteit beter. Daar werkt Marie Anne van de Haar aan.

Lees hier verder

Stacey Jeffery (34)

Hoe gaan quantumcomputers straks rekenen, welke algoritmen draaien ze? Daaraan werkt Stacey Jeffery, met veel engelengeduld én doorzettingsvermogen.

Lees hier verder

Merel Boers (31)

Bij een beroerte telt elke minuut. Merel Boers werkt met haar bedrijf Nico.lab aan methoden om patiënten sneller te diagnosticeren en daardoor beter te behandelen.

Lees hier verder

Bas Overvelde (34)

Bas Overvelde werkt aan exotische metamaterialen en zachte robotica. Zijn grootste talent: een ongebreidelde creativiteit.

Lees hier verder

Erica Ording (34)

Erica Ording koos bewust voor werken aan technologie die de energiesector en de industrie gaat verduurzamen.

Lees hier verder

Peter Kraus (32)

Om chipmachines te verbeteren is fundamentele wetenschap nodig. Bij ARCNL bouwt Peter Kraus er een krachtige laseropstelling voor.

Lees hier verder