Drie projecten maken nog kans op De Vernufteling 2021, de prijs voor het meest innovatieve ingenieursproject van het jaar.

 

De Vernufteling is de jaarlijkse prijs van Koninklijke NLingenieurs en De Ingenieur, voor het meest innovatieve ingenieursproject. Naast de prijs van een vakjury is er ook een publieksprijs. Daarvoor kunt u van 11 januari t/m 22 januari stemmen op uw favoriete project. Alle projecten zijn te vinden in het dossier De Vernufteling 2021, en in het januarinummer van De Ingenieur.

 

De drie projecten die kans maken op de juryprijs van De Vernufteling 2021 zijn Automatische schadebeeldherkenning van Antea Group, Kleinschalige (package) Nereda-installatie van Royal HaskoningDHV en Lachgasemissies in rioolwaterzuiveringsinstallaties vernuftig te lijf met Machine Learning van TAUW.

 

Maatschappelijk belang

Voor de keuze van de jury waren het vernuft en het economische en maatschappelijke belang van de projecten doorslaggevend.

’Waar vorig jaar tastbare toepassingen de boventoon voerden, hebben de meeste inzendingen nu een link met datascience zoals machine learning, en digital twins’, zegt juryvoorzitter Jacolien Eijer, directeur van Koninklijke NLingenieurs.

Ook al viel het aantal inzendingen wat tegen ten opzichte van andere jaren, de kwaliteit van de projecten was hoog. Eijer: ‘Wij vonden het goed om te zien dat bij de ingenieursbureaus de focus bij de innovaties ligt op het klimaat en de vervangingsopgave.’

 

Vanzelfsprekendheid

Het doel van De Vernufteling is het werk van advies- en ingenieursbureaus erkenning en bekendheid te geven. Techniek zit voor de meeste Nederlanders verstopt achter vanzelfsprekende verworvenheden als viaducten, waterzuivering of verwarming. De Vernufteling maakt deze zichtbaar.

 

De Vernufteling wordt uitgereikt op 27 januari 2022 op de nieuwjaarsreceptie van Koninklijke NLingenieurs.

 

Openingsbeeld: Koninklijke NLingenieurs

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.