Welke bijzondere ingenieur verdient de Prins Friso Ingenieursprijs? En welk studententeam moet er naar jouw mening met de KIVI Engineering Student Team Award vandoor gaan?


Ken jij een toonaangevend ingenieur die creatief en maatschappelijk bewust is? Nomineer deze dan voor de verkiezing van de Ingenieur van Jaar 2024. Nomineren kan via deze website tot uiterlijk 1 december 2023.

Voor de Prins Friso Ingenieursprijs komen ingenieurs in aanmerking die zich onderscheiden op het gebied van expertise, innoverend vermogen, ondernemerschap en maatschappelijke impact.


Dag van de Ingenieur

De uitreiking van de prijs vindt plaats op de Dag van de Ingenieur, op woensdag 13 maart 2024. Dan wordt tevens de KIVI Engineering Student Team Award uitgereikt, aan het studententeam dat zich onderscheidt in teamgeest, innovatiekracht, maatschappelijke impact en expertise.

Met deze jaarlijkse prijzen wil KIVI ingenieurs en hun werk zichtbaar maken.


Prins Friso Ingenieursprijs

De award draagt sinds 2015 de naam van prins Friso van Oranje-Nassau van Amsberg, die in 2013 overleed aan de gevolgen van een ski-ongeval. Prins Friso was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek en een zeer gewaardeerd lid van KIVI.

De KIVI Engineering Student Team Award is er in 2022 bijgekomen, mede op initiatief van prinses Mabel, de weduwe van prins Friso.


Jury- en publieksprijs 

Het publiek draagt voor beide prijzen kandidaten voor, waarna een vakjury de nominaties bepaalt en de winnaars kiest. Voor de individuele kandidaten is er ook een publieksprijs, waarvoor het publiek uit de drie door de jury als best beoordeelde kandidaten kan kiezen. 

De huidige Ingenieur van het Jaar is Jacquelien Scherpen, hoogleraar meet- en regeltechniek en sinds september 2023 rector magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen. De KIVI Engineering Student Team Award is in handen van studententeam CORE Changemakers uit Eindhoven.


KIVI-Jaarcongres 

De Dag van de Ingenieur valt dit jaar samen met het KIVI-jaarcongres over de techniek van nu en de toekomst, met lezingen, workshops en netwerkmomenten op 13 maart 2024. Save the date! 


Beeld: KIVI

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.