De bezorgrobot van Starship Technologies heeft zijn eerste maaltijd afgeleverd. Een bewoonster van de Londense wijk Greenwich deed een bestelling bij een Turks Restaurant en zag de zelfrijdende robot met het eten voor haar deur verschijnen.

De robot krijgt de maaltijd.

De robotdienst wordt geleverd door Just Eat, een Britse online maaltijdbezorgservice. Een klant deed bij een Turks restaurant in de buurt een online bestelling, waarheen Just Eat vervolgens een bezorgrobot stuurde vanuit het hoofdkwartier van Starship Technologies, de maker van de robot.

Eenmaal bereid werd de maaltijd in het bagagevak van de robot gedaan, die er vervolgens mee naar het afleveradres reed. Via een tekstboodschap kreeg de klant te horen dat de robot onderweg was. Ook kreeg zij een unieke link om het deksel van de robot te kunnen openen zodra die was gearriveerd.

 

De robot zoekt zelf een veilige oversteekplaats.


De eerste bezorging volgde op een periode van uitgebreide tests met de robot in zowel Londen, Düsseldorf en de VS (‘Robot bezorgt pakketjes’), waar ook al een eerste levering werd gedaan. Starship Technologies wil nu nagaan hoe de robot in de praktijk functioneert, op basis van de ervaringen van zowel de restaurants als de klanten die bestellingen doen. Voorlopig gebeurt dat nog op experimentele basis; klanten bij Just Eat kunnen nog niet zelf kiezen voor het inschakelen van de robot.

 

Een bezorging eerder in november in Redwood City, Californië.


Openingsfoto: de klant haalt de maaltijd uit de bagagebox van de robot. Foto's Just Eat.

 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.