EUREKA

Vier strengen ledverlichting die in de staart van een paard zijn vast te klemmen, zorgen dat dier en ruiter op de openbare weg goed zijn te zien.

Paardrijders zijn in het donker niet goed zichtbaar, ondanks het gebruik van bijvoorbeeld een reflecterend vest of reflectoren. In Nederland in het donker is op de openbare weg verlichting verplicht, maar de kleine fietslampjes blijken in de praktijk niet afdoende.

Volgens het Amerikaanse bedrijf Tail Lights raken jaarlijks duizenden paarden en hun berijders gewond of overlijden als gevolg van een aanrijding met een voertuig. Dat overkwam ook een vriend van Sami Gross, oprichter van Tail Light, waarop zij betere verlichting voor het paard ontwikkelde.

 

Afstandsbediening

Het verlichtingssysteem Tail Lights is eenvoudig, maar doeltreffend. De verlichting voor de achterzijde van het paard bestaat uit vier strengen van ledverlichting, die als een soort vlechten in de staart van het paard zijn vast te klemmen.

foto's Julian Le Ballister

Met een afstandsbediening kan de berijder de verlichting aan- en uitzetten, de intensiteit instellen en van kleur doen veranderen. Aan de voorzijde is de ledverlichting met een clip aan het borsttuig van het paard te bevestigen. Dit is diffuus licht dat volgens Tail Lights geen negatief effect heeft op het zicht van het paard.

Tail Lights hebben een opvallend effect en vergroten de zichtbaarheid van het paard in het donker. Doordat de streng van leds de complete staart en achterkant van het paard verlicht, kunnen andere weggebruikers makkelijker zien dat er een paard op de weg loopt.

 

 

 

 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.