De wereldwijde uitbraak van het coronavirus stelt ons land voor enorme problemen. Ziekenhuizen dreigen zonder beschermingsmiddelen te komen zitten, zoals mondkapjes. Op intensive care-afdelingen zijn niet genoeg beademingsapparaten. Om mensen te testen op het virus zijn er bij lange na niet voldoende tests beschikbaar. Welke technologische quick fixes zijn er? Wat doet de techniekwereld om de zorg te hulp te schieten? We houden het bij in dit speciale Corona-dossier.

Onderzoek naar invloed ventilatie op coronabesmetting

Kleine druppeltjes met het coronavirus erin lijken zich in slecht geventileerde binnenruimtes over veel grotere afstand te kunnen verplaatsen dan anderhalve meter. Nederlandse universiteiten, bedrijven en instellingen gaan onderzoeken hoe dat werkt.

Lees meer over de invloed van ventilatie

Online inspraak in tijden van corona

Gebiedsontwikkelingsprojecten kunnen pas van start gaan nadat omwonenden en andere belanghebbenden hun zegje hebben kunnen doen. Maar hoe organiseer je dat in tijden van corona? Royal HaskoningDHV ontwikkelde een digitaal platform voor een inspraak.

Lees meer over het digitale platform

Lijnenspel van lasers geeft anderhalve meter aan

De kunstenaars Jólan van der Wiel en Nick Verstand komen met een speelse manier om de anderhalve meter afstand tussen mensen te stimuleren. Met hun Smart Distancing System detecteren ze mensen en visualiseren ze de onderlinge afstand met interactieve projecties op de grond.

Lees over het Smart Distancing System

Artikelen

Meer weergeven