Een deur die tot 10 bar explosie werend is en wel 30 jaar meegaat? Bij InterDam maken we het waar! InterDam levert hoogwaardige explosie- en brandwerende producten om mensen en goederen te beschermen. Dit zijn hoogwaardige producten die voldoen aan de strengst mogelijke wereldwijde veiligheidsnormen, zoals brand- en explosiebestendige deuren, wanden en ramen.

 

 

Your shield in the field

InterDam streeft naar verbetering, zowel binnen InterDam als erbuiten. De verbetering van onze producten, het team en de maatschappij zijn voor ons belangrijk. Daarom is innovatie voor ons een onmisbaar concept, evenals kwaliteit en vakkundigheid.

De missie van InterDam is het leveren van hoogwaardige producten die veilige werkomstandigheden creëren voor mensen zowel onshore als offshore over de hele wereld. Om dit te doen, ontwerpen en maken we standaard- en aangepaste producten in onze eigen fabriek in Ridderkerk en gebruiken we de eisen en technische specificaties van onze klanten om per geval de meest kosteneffectieve producten voor elk specifiek project te leveren. Denk hierbij aan grote internationale klanten zoals Shell, BP, Chevron, Total, Woodside, TenneT, of Orsted, als zowel klanten zoals Rijkswaterstaat en binnenlandse en buitenlandse Defensie. In elke situatie behalen we grote kosten- en gewichtsbesparing met behoud van de hoogste eisen op het gebied van structurele integriteit, duurzaamheid en veiligheid.

 

 

Vacatures
Werken bij InterDam? Kijk hier voor alle huidige vacatures.


De organisatie

Vanuit ons kantoor in Ridderkerk werken wij dagelijks met ongeveer zeventig collega’s aan de beste explosie-bestendige en brandwerende oplossingen. Onze organisatie bestaat uit de afdelingen Projectmanagement, Engineering, Research & Development, Maintenance & Repair, Productie, Sales & Marketing, Finance en HR.

Achter ons kantoorpand bevindt zich de fabriek waar alle deuren en ramen worden geassembleerd en gereed gemaakt voor verzending naar onze klanten over de hele wereld. De wereld is ons werkveld en wij zijn trots op ons marktaandeel binnen deze branche. We hechten veel waarde aan onze kernwaarden: Ondernemerschap, Vakmanschap, Betrouwbaarheid, Samenwerking en Vernieuwing. Deze proberen we in alles wat we doen terug te laten komen.

Op alle afdelingen binnen InterDam gelden deze kernwaarden. Waarom is het dan zo mooi om voor InterDam te werken? InterDam biedt uitdaging en ontwikkeling, voor jong en oud. Samenwerking en professionaliteit staan centraal binnen het bedrijf, maar er is ook altijd ruimte voor plezier. Onze teams bestaan uit nieuwsgierige en creatieve collega’s die streven naar maximaal resultaat. InterDam vindt het belangrijk dat de werknemers zich op hun gemak voelen en een positieve werksfeer ervaren. De producten die wij leveren waarborgen de veiligheid van anderen, maar net zo belangrijk is de veiligheid van onze eigen werknemers voor ons.Onze aanpak

De werkwijze is altijd afgestemd op de behoeftes van onze klant en het specifieke project. Onze ondersteuning begint in de ontwerpfase van een project. Naast onze standaardproducten stelt onze uitgebreide engineering- en productie-ervaring ons in staat om project specifieke oplossingen te ontwikkelen en te produceren. We werken samen met de klant om het ontwerp op maat te maken, waardoor kosten, gewicht en levertijd geoptimaliseerd kan worden. Onze jarenlange ervaring met testen en certificeren kunnen worden gebruikt om op maat gemaakte, gecertificeerde oplossingen te bieden.

Naast levering zijn we ook in staat om installatie op locatie te bieden, dit gaat van de installatie van enkele deuren tot het volledige architectuurpakket voor een module of platform. Waar de klant de installatie liever zelf regelt, kunnen wij zorgen voor ervaren begeleiding om ervoor te zorgen dat onze producten efficiënt en effectief worden geïnstalleerd.


Meet the team

Naast dat we met zijn allen hard werken aan de doelen van de organisatie, vinden we het ook belangrijk om een stukje plezier te beleven met elkaar. Dit doen we bijvoorbeeld door personeelsuitjes te organiseren en verschillende activiteiten binnen het bedrijf te organiseren. Een paar voorbeelden hiervan zijn het wekelijkse badmintonnen met collega's, ergonomische stoelmassages, de zomer barbecue en het kerstdiner.

“Er is altijd tijd en ruimte om met elkaar te ontspannen” zegt Onshore Tender Manager Marieke. “InterDam levert technisch hoogwaardige producten. Geen klant of aanvraag is hetzelfde, je leert steeds weer nieuwe dingen.” Ook Junior Site Manager Jeffrey zegt: “Geen dag is hetzelfde en elk project is weer een nieuwe uitdaging. De werkomgeving is heel dynamisch en je leert te presteren onder druk. Het is een gezellig team, dat hard wil werken”.  R&D Engineer Vincent zegt: “Het leuke aan mijn werk is dat geen enkele week er hetzelfde uitziet, vooral momenteel niet met de reeds uitgevoerde of nog uit te voeren (brand)- testen.”

We zijn als organisatie trots op de inzet van onze medewerkers en willen hiervoor waardering en dankbaarheid uiten. “Het voelt als een warm bad” zegt Marieke, “Alles is goed gefaciliteerd, waardoor de werknemers goed aan het werk kunnen.”

“We maken een mooi product. De kwaliteit staat voorop en dat merk je op alle afdelingen.”, zegt Jeffrey. Mariekes eerdere ervaring in de staalindustrie bij een groot internationaal bedrijf en een kleiner familiebedrijf zijn volgens haar niet te vergelijken met InterDam, “Kwaliteit staat hier hoog in het vaandel. Ons motto is: we doen het goed, of we doen het niet.”

Daarnaast vinden we het belangrijk om één geheel te vormen en contacten tussen de medewerkers te stimuleren. “Er lopen hier heel veel verschillende leeftijden rond, daarom is de sfeer informeel en de klik goed”, volgens Jeffrey. Ook Marieke zegt: “InterDam heeft een hele open, laagdrempelige cultuur, daardoor kunnen mensen zichzelf zijn. Je kan bij CEO Fraser ook gewoon naar binnen lopen om wat te vragen. Je bent één team en je doet het echt met elkaar.”

 

Vacatures
Werken bij InterDam? Kijk hier voor alle huidige vacatures.

 

Nieuwe collega’s

InterDam groeit snel en wij zijn continu in beweging, waardoor wij altijd op zoek zijn naar nieuwe talenten om ons team te komen versterken. Ons vacature-aanbod kan hierdoor regelmatig veranderen. Wil je met jouw kennis InterDam een stukje beter maken of alles wat je tot nu hebt geleerd in de praktijk brengen en ruimte krijgen voor eigen ideeën en projecten? Solliciteer dan via de website!

Staat de vacature waarnaar je op zoek bent er niet tussen, maar denk je goed te passen binnen de organisatie? Stuur dan een open sollicitatie in via de website of mail hr@interdam.com Wij zijn erg nieuwsgierig naar jou!