De ingenieurswereld zit vol jong talent. De Ingenieur zet vijftien van de meestbelovende ingenieurs op een rij.

Of het nu gaat om verduurzaming, digitalisering, verstedelijking of noem maar op: het sleutelwoord van de komende decennia is transitie. De ingenieurs die daaraan vorm gaan geven, zijn de jonge techniek­talenten van nu. De Ingenieur vroeg bedrijven, onderwijsinstellingen en onderzoeksinstituten naar hun grootste ingenieurstalenten en selecteerde de vijftien grootste beloften van dit moment. Met elkaar geven ze een goed en hoopvol beeld van de moderne ingenieur anno 2023. Kortom: dit zijn de topingenieurs voor de toekomst.

Sanne de Groot (33)

Met haar achtergrond als milieuwetenschapper leerde Sanne de Groot (TAUW) veel van ingenieurs. ‘Maar mijn collega’s hebben ook van mij geleerd.’

Sanne de Groot
Lees hier verder

Merel Rozier (30)

Als projectleider mobiliteit zette Merel Rozier (Sweco) een innovatief datasysteem op om drukte te voorspellen en te voorkomen..

Merel Rozier
Lees hier verder

Erik Bos (26)

Al van jongs af aan is Erik Bos (Iv-Industrie) in de ban van de techniek. ‘Een dagje sleutelen vindt natuurlijk iedereen leuk, maar ik wilde nét wat meer.’

Erik Bos
Lees hier verder

Merijn Stap (31)

Op het gebied van digitalisering is in de wereld van de constructeurs veel winst te behalen, bewijst Merijn Stap van Royal HaskoningDHV.

Merijn Stap
Lees hier verder

Marije te Kulve (33)

Marije te Kulve (BBA Binnenmilieu) werkt aan het verbeteren van onze leefwereld binnen. Haar vak stond ineens in het middelpunt van de belangstelling.

Marije te Kulve
Lees hier verder

Enrico Dammers (34)

Enrico Dammers werkt bij TNO aan de emissies van ammoniak en stikstofoxiden. Een complex probleem, waar hij zijn hand niet voor omdraait.

Lees hier verder

Jesse van Dongen (34)

De liefde voor ouderwetse mechanische techniek is Jesse van Dongen niet vreemd. Die zet hij nu in voor de bouw van een trillingsvrije detector van zwaartekrachtgolven.

Lees hier verder

Mark Raasveldt (30)

Startup DuckDB groeit als kool. Als jouw software per maand twee miljoen keer wordt gedownload, dan doe je iets goed, vindt medeoprichter Mark Raasveldt.

Lees hier verder

Manisha Devi (32)

Manisha Devi runt de laatste tests met machines van ASML. Maar niet alleen haar technische vaardig­heden worden geprezen, ook haar soft skills helpen haar in haar werk.

Lees hier verder

Noor Abdoulhussain (29)

Noor Abdulhussain staat op de bres voor vrouwen in de weten­schap en voor de chemie. Dat begon tijdens haar promotie als hobby, en gaat door nu ze werkt bij VSL.

Lees hier verder

Nienke Bakx (26)

Nienke Bakx ontwikkelde een algoritme dat assisteert bij het opstellen van behandelplannen voor borstkankerpatiënten. Dat maakt het werk een stuk efficiënter.

Nienke Bakx
Lees hier verder

Paul Klop (22)

Tussen de studenten valt hij als staflid niet meteen op. Paul Klop is de jongste onderzoeker van Hogeschool Windesheim. Op dit moment werkt hij aan autonome mobiele robots.

Paul Klop
Lees hier verder

Eefje Hendriks (35)

Na haar opleiding kon ze mooie gebouwen maken, maar Eefje Hendriks gaat liever naar gebieden waar haar kennis van cruciaal belang is. Nu is ze expert rampbestendig bouwen.

Eefje Hendriks
Lees hier verder

Linard Pronk (30)

Dankzij zijn onderzoek gaat Amsterdam het Berlage Lyceum als eerste rijksmonument van het gas af halen. Zo hoopt Linard Pronk een steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Linard Pronk
Lees hier verder

Matty Driessen (26)

Als kind deed hij al pitsstops in de achtertuin. Nu is Matty Driessen een gewilde trackside engineer, bijvoorbeeld voor klantenteams van Aston Martin Racing.

Matty Driessen
Lees hier verder