Het Amerikaanse bedrijf Astro komt met een nieuwe toepassing van lampen: muziek. Het is het bedrijf gelukt om ledlampen van een speaker te voorzien, die ervoor zorgt dat mensen in hun hele huis muziek kunnen luisteren zonder grote investeringen in geluidssystemen.

De lamp, die de naam Twist kreeg, bestaat uit ledverlichting met een speakerelement aan de onderkant. De combinatie van de twee krijgt elektriciteit uit de fitting en speelt de muziek af via het draadloze netwerk in een huis. Het lijkt wat op het Hue-systeem van Philips, waarbij met wifi de instellingen van een lamp aan te passen zijn. Astro richt zich echter niet op de verlichting zelf, maar op extra functies in de lampbol. Wel is de lamp voorzien van een automatisch dimsysteem, waardoor het licht zachter wordt naarmate de dag verstrijkt.

De oprichter van Astro verkocht al zijn hifi-apparatuur toen hij naar een kleiner appartement verhuisde en gebruikte het geld om zijn bedrijf te starten. Hij denkt dat vooral voor huurders in flatgebouwen de Twist uitkomst kan bieden; overal muziek, zonder dat er draden door muren getrokken worden en zonder de harde bas die de buren stoort. Bovendien is het makkelijk mee te nemen bij een verhuizing en heeft iedereen wel een paar fittingen in huis.

De Twist is in de voorverkoop voor 250 dollar en zal begin 2016 uitkomen. Hoewel het idee haalbaar lijkt, is er niets bekend over de geluidskwaliteit; het kleine boxje zal vermoedelijk niet de helderste tonen leveren. Daarom richten ze zich ook op de relatief kleine groep van jongeren die vaak verhuizen en in kleine huizen wonen in de stad; voor hen is de geluidskwaliteit wellicht een klein offer voor het gemak dat de Twist levert.

Lead image: Astro

 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.