Technologie is altijd een inspiratiebron voor kunstenaars. Zij biedt nieuwe manieren van werken (denk aan Virtual Reality) of leert iets nieuws over de mensheid. Omgekeerd geven kunstenaars technici en ingenieurs een nieuwe interpretatie van hun dagelijkse werk.

De Ingenieur publiceert regelmatig profielen van kunstenaars of besprekingen over kunstwerken die iets met techniek te maken hebben.

Floris Kaayk belicht romantiek van techniek

Floris Kaayk is bekend van een video waarin hij met zelfgemaakte vleugels opstijgt. Die vlucht bleek knappe videokunst, allemaal nep. Kaayk's werk bevat bijna altijd een link met techniek, maar hij ziet zichzelf toch vooral als entertainer.

Het nieuwste werk: The Modular Body

Daan Roosegaarde

Ontwerper, uitvinder en kunstenaar Daan Roosegaarde haalt bij al zijn nieuwe projecten wel het nieuws of de talkshows. Ze zijn vaak mediageniek en staan voor een betere wereld. Kritiek is er echter ook: bij een interview tijdens College Tour werd hij bijvoorbeeld beschuldigd van plagiaat. Hoe zit dat precies?

WIe plagieert er niet?

Leds zorgen voor revolutie in lichtdesign

Ontwerpen met licht is een kunst. Rogier van der Heide, die onder andere een lichtplan maakte voor Holland Casino Rotterdam en het Rijksmuseum, voelt zich veel vrijer dankzij de komst van leds. Nu kan hij alles doen waar hij van droomt.

Licht als kunstvorm