In de sport komt de nadruk steeds meer op technologie te liggen. Sporters zijn tegenwoordig vaak fulltime prof, leven dus van hun sport en grijpen allerlei technologische middelen aan om beter te kunnen presteren. Tegelijk wordt de sportsector met al zijn vragen voor techneuten steeds interessanter.

‘Zonnebril’ voorkomt jetlag bij topsporter

Een topsporter grijpt alles aan om uit zijn prestaties nog dat laatste procentje te persen dat het verschil kan zijn tussen goud of zilver. Moet hij of zij aan de andere kant van de wereld sporten, in een andere tijdzone, dan dreigt de jetlag. Om die zo snel mogelijk te overwinnen is er nu een Nederlandse bril die met blauw licht de biologische klok verzet.

Lees meer

Column: ‘Vrij baan voor doping en technologie’

Bij hun zoektocht naar middelen die hun prestaties bevorderen zullen topsporters de dopingjagers altijd een stapje voor blijven, meent columnist Jasper van Kuijk. Sta daarom alle hulpmiddelen toe: pillen en spuiten, maar vooral ook alle technologie die je kunt verzinnen. ‘Dan weten we weer dat de winnaar gewoon de winnaar is.’

Lees meer

Sporter houdt hoofd koel met hightech muts

Wil een sporter een topprestatie neerzetten dan is het van belang dat het lichaam niet oververhit raakt. Daarom gooien sporters vaak water over hun hoofd als het te heet wordt. Dat kan beter en beheerster, dacht sportkledingfabrikant Nike. Het bedrijf ontwikkelde een koelmuts die het hoofd van alle kanten verkoeling biedt.

Lees meer